خیریه حضرت علی اصغر (ع)

گزارش مرکز کودکان کار و خیابان مهاجر

گزارش مرکز کودکان کار و خیابان مهاجر

تاریخ مقاله: 1403/01/18
طی تحقیق صورت گرفته کودکان مهاجر که بیشترین آمار ایشان از مهاجرین افغانستان میباشند از سن پنج سالگی به دستفروشی در کوچه و خیابان و یا کار در محل های مختلف مانند کارگاه های تولیدی و یا مغازه ها و همچنین مزارع و غیره میپردازند.

گزارشی از مرکز کودکان کار و خیابان مهاجر انجمن خیریه دوستداران کودک حضرت علی اصغر (ع)

گروه تحقیق و پژوهش انجمن دوستداران کودک حضرت علی اصغر (ع) از سال 1391 با حضور مستقیم در میان حاشیه نشین های شهر اصفهان جهت شناخت مشکلات کودکان ، نحوه ی زندگی و میزان آسیب های وارده به این قشر و بطور کلی نیاز های اجتماعی رشدی و عاطفی ایشان در حاشیه ی شهر اصفهان بمدت دو سال  پیاپی حضور مستقیم داشته و بصورت آماری نیاز سنجی نموده است که در این آمار سطح مشکلات و آسیب های موجود در قشر کودکان مهاجر بسیار قابل توجه و قابل تامل بوده و میباشد .
به هین جهت با هماهنگی مجموعه ی هیات مدیره انجمن و سازمان بهزیستی و متخصصین امور کودکان در زمینه روانشناسی آموزشی برنامه ریزی کوتاه مدت و دراز مدتی نسبت به جمع آوری این کودکان   به جهت کاهش آسیب های اجتماعی صورت گرفت به اختصار جهت استحضار عالی اعلام میگردد.
طی تحقیق صورت گرفته کودکان مهاجر که بیشترین آمار ایشان از مهاجرین افغانستان میباشند از سن پنج سالگی به دستفروشی در کوچه و خیابان و یا کار در محل های مختلف مانند کارگاه های تولیدی و یا مغازه ها و همچنین مزارع و غیره میپردازند.
این کودکان به دلیل از کار افتادگی پدران خود و یا نیاز شدید مالی و فقر مجبور به کار بوده و مشاغل گفته شده را میتوان خوشبینانه ترین نوع کار در این میان دانست که البته به طور صریح سوئ تغذیه با  دخالت و حضور کودکان در فروش و تهیه و استفاده از مواد مخدر از جمله ناس را نمیتوان نادیده گرفت ، در مدت زمان تحقیق و حضور بین این کودکان ما شاهد مسایل بسیار عدیده ای که در صورت لزوم به آن خواهیم پرداخت بودیم ، یکی از نقاط مثبت و قابل تامل دیده شده در بین این عزیزان علاقه ی شدید کودکان به یادگیری و سواد آموزی بود کودکان قبل یا بعد از فعالیت روزانه ی خود در محل کارشان به خانه هایی که توسط زنان تحصیل کرده (بعضا تا سوم راهنمایی) به کلاس درس تبدیل شده بود رفته و با ارایه ی مبلغی بابت شهریه به تحصیل میپرداختند و
اتاق هایی که با این موضوع توسط چند بانوی افغان در نظر گرفته شده بود کاملا بدون تجهیزات بوده و بدون برنامه ریزی علمی صحیح و فقط جهت آموزش خواندن و بعضا نوشتن تشکیل میشد ، گروه تحقیق انجمن پس از شناخت مسایل فوق با اطلاع رسانی به سازمان بهزیستی مکانی را جهت جمع آوری این گروه از کودکان جهت آموزش علوم ابتدایی در سطح مدارس و همچنین مهارت آموزی و تعلیم و رفتار اجتماعی نمود.
این مرکز بطور رسمی از اول مرداد ماه 1396 با آموزش مهارت آموزی جهت دختران . پسران افغان در رشته های خیاطی  ، مجسمه سازی ، خطاطی ، صنایع دستی زبان انگلیسی . همچنین ایجاد کلاس های ایده پردازی آشنایی با پیشینه ی پربار کشور افغانستان و زیبایی ها و محاسن این کشور شروع به کار نمود.
که البته این کلاس ها بیشتر جهت شناخت بهتر کودکان و خانواده ایشان انجام میگردید در کنار آن لازم دیدیم که برای شروع مهر ماه آموزشی که در خانه ها برگزار میگردید را جمع اوری کرده و در محل ایجاد شده متمرکز کنیم ، این عمل باعث میشد تا علاوه بر دقت نظر بر روی آموزش آنان از نظر سلامت روان و بهداشت جسمی ایشان نیز نظارت بهتری صورت گیرد علاوه بر آن بهتر دیدیم که در ادامه ی کار آموزش کودکان همچنان از معلمان بومی افغانستان استفاده کنیم چرا که در این صورت هم معلمان امنیت شغلی خود را از دست نمیدادند و هم اینکه میتوانستیم با حضور ایشان امنیت فکری خانواده های افغان را نیز داشته باشیم در همین راستا بر آن شدیم که در ماه اول آموزش طریقه ی آموزش معلمان بصورت متمرکز تری مورد مطالعه قرار گیرد و ضعف و قوت آنان ثبت گشته تا در خصوص آموزش معلمان تصمیم گیری صحیحی انجام پذیرد.
شروع مهر ماه مصادف بود با ثبت نام بیش از یکصد و بیست نفر کودک که اکثریت آنان پایه ی اول ولی در گروه های سنی 7 تا حتی 18 سال بودند در مورد کودکان حضور فقر بیماری های متفاوت ، فشار کاری ، اعتیاد و عدم حس امنیت نسبت به یکدیگر و همچنین خلق و خوی جنگ طلبی و پرخاشگری و زور گویی نسبت به کوچک تر ها از مشاهدات ما در این دوره ی کوتاه بود .
عدم آگاهی معلمان از چگونگی روش آموزش به کودکان و سطح پایین تحصیلات ایشان نیز از مشکلات معلمان بومی انتخاب شده بود که البته به دلایل گفته شده در بالا موارد ضعف ایشان دلیلی بر تعویض آنان نبود.
کودک آزاری به شیوه های مختلف از قبیل کتک زدن والدین بصورت زدن آسیب های جدی ، فروش دختران زیر ده سال بعنوان ازدواج و... از مواردی بوده و هست که به وضوح در میان این کودکان به چشم میخورد. 
وجود بیماری های متفاوت از جمله مشکلات گوارشی ، کم خونی ، کمبود ویتامین ، خشکی پوست و انگل ، شپش و کنه ، خرابی دندان ها ، مشکلات داخلی که از بابت ضرب و شتم بوجود آمده و نیاز به سونوگرافی مشاهده گردیده و اعتیاد و... باعث  هماهنگی ما با گروه پزشکان مت��صص شد که در حال حاضر نیز تمامی کودکان بنا به نیاز ویزیت بیمارستان های مربوطه ارجاع داده شوند
آموزش معلمان توسط گروه آموزشی معلمان بصورت یک روز در هفته و مداوم نیز در این بخش هماهنگی شد.
فعالبت های انجمن دوستداران کودک حضرت علی اصغر (ع) اصفهان در مرکز آموزشی خوراسگان ویژه کودکان کار و خیابان ، مهاجرین افغان 
1- احداث محل اموزش و تجهیز آن جهت آموزش و تحصیل کودکان افغان طبق اصول آموزشی رایج در کشور 
2- پرورش ایده پردازی در کودکان افغان جهت رشد فکری و ایجاد انگیزه برای خلق دنیایی بهتر برای خود و اطرافیانشان
3- مهارت آموزشی در خصوص فعالیت های مشارکتی و ایجاد حس خوب و عشق ورزی و صلح طلبی بجای رقابت ، تحقیر و جنگ طلبی وپرخاشگری 
4- آشنایی با کشور افغانستان اعم از موقعیت جغرافیایی ، پیشینه ی تاریخی ، منابع و حسن های آن کشور به جهت ایجاد حس هویت پذیری و عشق به مام وطن
5- ایجاد کلاس از پایه ی اول تا ششم با حضور معلمان بومی افغان
6- ایجاد کلاس های اموزشی ویژه ی معلمان افغان جهت ارتقا سطع علمی ایشان و آشنایی با موازین آموزش
7-آموزش چگونگی رفتار و ارتباط متقابل به دانش آموزان با ایجاد حس امینت در آنان و حس مسئولیت پذیری در قبال خود و دیگران
8- حضور متوالی پزشکان متخصص و پیگیری سلامت روان و جسمی کودکان و بهداشت ایشان
9- ایجاد اردوهای تفریحی و برپایی جشن های سنتی افغان و جشن های ایرانی 
10- ایجاد برنامه ی تغذیه ای سالم و برنامه ی نهار حداقل هفته ای دو روز (استفاده از میوه ، گوشت ، حبوبات، شیره خرما]

آموزش معلمان خوراسگان

آموزش دست راست و چپ به رسم افغان (حنابندان)

برگزاری جشن روز جهانی کودک

اردوی تفریحی دانش آموزان  با معلمان مرکز

دیدگاه های کاربران

دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.


فرم ارسال دیدگاه شما برای گزارش مرکز کودکان کار و خیابان مهاجر
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نمی باشد.)
captcha